Mijn werk gaat over controle en onbeheersbaarheid. In hoeverre beheersen wij mensen de situatie en in hoeverre niet? Het landschap om mij heen is vaak inspiratiebron. Met name de confrontatie tussen het gestructureerde, door de mens ingerichte landschap én het niet in te dammen “rauwe” stuk van de natuur, boeit me enorm. 

Deze tegenstrijdigheid van structuur en rauwheid is deel van mezelf, deel van ieder mens.       Vooral in hoe we ons verhouden tot elkaar, in kortdurende contacten en met name in langdurige relaties, ervaar ik deze tegenstrijdigheid en onbeheersbaarheid.

Dit thema komt terug in mijn schilderijen, installaties en foto’s.Het gaat óók vooral over verf, de schilderstreek of liever de intensiteit en aard van de handelingen die de verf op het doek doet komen. Het onverwachte, niet van te voren te bedenken en dan de verrassing: het ontstaan van een geheel nieuw eigen beeld. Een beeld wat mijn gevoel en ervaren van het onmetelijke landschap vertaalt. Er ontstaat een wisselwerking tussen alles laten gaan en gebeuren, én controle!